Dansk virksomhed lukker børshandel i New York nytårsaften

Skrevet af admin

28/12/2015

Dagens topnyheder

Når det amerikanske Nasdaq-aktiemarked lukker og slukker for 2015, bliver det en dansk hånd, der ringer med den traditionsrige klokke.

Jens Bager, der er administrerende direktør i den danske medicinalvirksomhed ALK, har nemlig fået tildelt opgaven på årets sidste dag.

- Det er en særlig ære at lukke Nasdaq nytårsaftensdag, siger Jens Bager til Ritzau.

Nasdaq er verdens næststørste aktiemarked med hovedsæde på Times Square i New York. Hver dag inviteres erhvervsfolk og kendte mennesker fra hele verden til at ringe med en klokke, der markerer, når aktiemarkedet åbner og lukker.

Jens Bager har en gang tidligere ringet med Nasdaqs klokke. Dog mener direktøren, at det har en særlig betydning, når det sker den 31. december.

- Det betyder noget særligt, fordi nytårsaften er noget helt specielt i USA, og det er en begivenhed, der centrerer sig omkring Times Square, hvor Nasdaq ligger, siger Jens Bager.

Times Square tiltrækker hver nytårsaften tusindvis af mennesker, fordi årsskiftet markeres med fest, fyrværkeri, optrædener og nedtælling til midnat.

Direktøren opfatter invitationen som både en ære og en mulighed for ALK.

Virksomheden arbejder med forebyggelse og behandling af allergi for patienter verden over. Direktøren håber derfor, at det kan give ALK en særlig opmærksomhed, når de ringer klokken på en særlig dag.

- Det kan skabe noget opmærksomhed på, at vi har en god dansk virksomhed, og det kan udbrede kendskabet til ALK, selv om det er ikke sådan, at man kommer til at se salgstallet stige dagen efter.

- Samtidig er det også en stor personlig oplevelse, siger Jens Bager.

Åbnings- og lukningsceremonierne er en daglig begivenhed, der finder sted klokken 9.30 om morgenen og klokken 16.00 om eftermiddagen lokal tid. Det kan hver dag streames online på blandt andet CNN's hjemmeside og vises på storskærm på Times Square.

Flere danskere har tidligere været inviteret til at åbne eller lukke Nasdaq-aktiehandlen. Deriblandt koncernchef i Nordea, Christian Clausen, medstifteren af Saxo Bank Kim Fournais og den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki.

/ritzau/