Dansk VM-succes: To hækkeløbere er klar til semifinalen

Skrevet af admin

23/08/2015

Dagens topnyheder

Danmark har to deltagere med, når kvindernes semifinaler i 400 meter hækkeløb mandag skal løbes ved VM i atletik.

Det var ventet, at Sara Slott Petersen efter en stærk sæson ville gå videre til semifinalen i Beijing, og den 28-årige dansker svigtede ikke forventningerne.

Hun vandt sikkert sit heat i tiden 55,11 sekunder efter at have ført det meste af vejen.

- Planen, som jeg har haft med min træner, var at løbe de første 300 meter, som om det var en finale, og så tage foden fra speederen. Og det gjorde jeg. Jeg kiggede mig lige lidt omkring for at se, om jeg nu også kunne tillade mig det, siger Sara Slott til DR Sporten.

Tiden er godt et sekund langsommere end hendes personlige rekord på 53,99, som hun satte i Diamond League-stævnet i Paris tidligere på sommeren.

Mere overraskende var det, at Stina Troest gik videre.

Den 21-årige dansker blev nummer fire i sit heat, hvilket var nok til at kvalificere sig til semifinalerne.

Hun løb i tiden 55,56, hvilket er en forbedring af hendes personlige rekord med over tre tiendedele af et sekund og samtidig dansk U23-rekord.

- Det var et teknisk skidt løb, men jeg er rigtig godt tilfreds. Mit mål er nået med semifinalen, siger hun til DR Sporten.

Amerikaneren Cassandra Tate satte bedste tid i de indledende heat ved at tilbagelægge de 400 meter hæk i 54,27 sekunder.

Semifinalerne løbes mandag på det olympiske stadion i Beijing.

Med de to danske hækkeløbere har alle danske deltagere ved VM været i aktion. Lørdag røg 800-meter-løberen Andreas Bube ud af stævnet efter sit indledende heat.

/ritzau/