Dansk walk-over: Green slukkede den islandske vulkan

Man frygtede, at det ville blive en kamp uden tænding og energi. Der var i den grad optræk til en flad forestilling, hvor taktiske hensyn og økonomikørsel ville spolere en potentielt flot håndboldoplevelse.

Men selv om hverken Danmark eller Island havde noget at spille for i den sidste mellemrundekamp ved håndbold-EM, så blev det alligevel en ret seværdig kamp, hvor det lykkedes Danmark at hente den sjette sejr i træk.

32-23 blev islændingene slået, og dermed bevarede Ulrik Wilbeks mandskab al den selvtillid og det momentum, man har opbygget gennem turneringen.

Samtidig lykkedes det også at fordele spilletiden og belastningen så meget ud på truppen, at Danmark står i en ønskeposition inden de kampe, hvor medaljerne skal fordeles.

Med Østrigs sejr over Ungarn tidligere på aftenen lå det allerede inden kampen fast, at kampen var helt uden betydning.

Islændingene ville under alle omstændigheder slutte som nummer tre i gruppen, men som det altid er i disse kampe mod rigsfællen, så gav de skæggede nordboer sig ikke uden kamp.

Gamle kendinge af dansk klubhåndbold som Asgeir Örn Hallgrimsson, Robert Gunnarsson og GOG-playmakeren Snorri Gudjonsson gjorde deres til, at kampen alligevel blev en oplevelse, selv om gassen gik lidt af ballonen efter pausen.

Ulrik Wilbek valgte at lade sine anden- og tredjevalg få langt størsteparten af spilletiden, og det slap B-holdet rigtigt fint fra.

Mads Mensah boltrede sig i angrebet, hvor det blev til hele otte scoringer på ni forsøg.

I forsvaret spillede Klaus Thomsen en stor kamp og vandt de fleste brydekampe inde på stregen, ligesom han også fik sat en hel stribe parader.

Og så var der Jannick Green, som spillede sin klart bedste kamp i turneringen og med 19 redninger på 42 skud var hovedårsagen til, at Danmark efter et jævnbyrdigt første kvarter stille og roligt stak af.

Det skete helt uden Mikkel Hansen og Rene Toft Hansens hjælp. De to profiler beholdt træningstøjet på under hele kampen og brugte kun kræfter på at klappe holdkammeraterne til sejr.

Nøjagtig som Niklas Landin, der kun var inde for at stå ved et enkelt straffekast.

Dermed må det alt i alt siges at have været den perfekte optakt til finaleweekenden for det danske hold, der i semifinalen møder Kroatien.

Kroaterne besejrede Polen 31-28 og slutter dermed som nummer to i den anden mellemrundegruppe, der blev spillet i Aarhus.

Den anden semifinale bliver et anliggende mellem Spanien og Frankrig

/ritzau/

Dagens Gossip