Danske aktier indhenter stor del af mandagens panikfald

C20 Cap-indekset indhenter meget af det tabte fra mandag og lukker i 953,6. En stigning på 3,82 procent - hvilket er den største endagsstigning i indeksets historie.

19 af indeksets 20 aktier ender i grønt ved lukketid med FLSmidths som det eneste selskab med røde tal efter et skuffende regnskab for andet kvartal.

Der er altså dansk optimisme at spore efter C20 Cap-indekset lukkede mandag med et fald på 4,7 procent, hvilket var det største endagsfald nogensinde, siden indekset blev lanceret i 2011.

Aktiernes to-dages rutsjetur hænger sammen med det kinesiske aktiemarked, der mandag lukkede med blodrøde tal og smittede af på det globale aktiemarked, hvor børser i både Europa og USA styrtdykkede.

Men efter Kina tirsdag annoncerede en sænkning af de ledende renter og af reservekravene til landets banker er der næsten sat en stopper for panikken.

- Politiske tiltag som dette var præcis, hvad vi efterlyste for at få stabiliseret aktiemarkedet. At de kommer fra den kinesiske centralbank er næsten det bedste, der kunne ske.

- De valgte instrumenter stimulerer kinesisk økonomi, uden at det er på bekostning af resten af verden, skriver chefstrateg i Danske Bank Frank Øland i en kommentar til Ritzau Finans.

Kinesiske myndigheder har de sidste uger kastet mange ressourcer efter at få standset børsfaldene. For kun få uger siden devaluerede Kina sin valuta, yuan, og selvom det var en relativt lille svækkelse, startede det en bølge af devalueringer i Asien.

Ifølge Frank Øland er tirsdagens rentesænkninger da heller ikke nok til at fjerne investorernes bekymring for en kinesisk recession fuldstændig.

Tirsdagens tiltag var nemlig ventet af investorerne, og de skal se flere officielle positive meldinger, før roen sænker sig.

/ritzau/

Dagens Gossip