Danske aktivister i Geneve er blevet løsladt

De to kvindelige danske aktivister, der blev tilbageholdt i den schweiziske by Geneve tirsdag for en protestaktion mod Kinas rolle i Tibet, er ikke blevet tiltalt og er nu på vej hjem til Danmark.

Det oplyser Tashi Andersen, der er talsmand for Studerende for et frit Tibets danske afdeling, hvor de tilbageholdte Luna Pedersen og Lærke Arvedsen begge er medlemmer.

- De er blevet løsladt nu og er på vej hjem til Danmark, siger han til Ritzau.

De to danske aktivister blev sammen med to briter tilbageholdt ved FN's europæiske hovedkvarter for at have hængt et banner op på et stilads med ordene: Kina krænker menneskerettighederne i Tibet - FN skal støtte Tibet.

- De blev først tilbageholdt af FN's Sikkerhedspoliti, der spurgte dem om hensigterne for at få en forståelse af, hvad der foregik. Dernæst blev de overført til schweizisk politi, hvor der var tale om rutinespørgsmål.

- De blev efterfølgende løsladt uden at være tiltalt for noget, siger Tashi Andersen.

Formålet med aktionen og det ni gange 15 meter store banner var at sætte fokus på, at Kina ikke bør genvælges til FN's Menneskerettighedsråd i november.

Tashi Andersen forventer ikke at høre mere fra myndighederne i sagen.

- Vi regner bestemt med, at den her sag er lukket. Det er det, vi har forstået på både FN's Sikkerhedspoliti og fra politiet i Schweiz, siger han.

Inden for murene i FN's Palais de Nations var menneskerettighedsrådet tirsdag i gang med at gennemgå Kinas håndtering af menneskerettigheder for den seneste valgperiode.

/ritzau/

Dagens Gossip