Danske astronomer opdager beboelige planeter

For at en planet skal være beboelig, skal den leve op til en hel række krav. Den må ikke være for varm, heller ikke for kold. Den skal også være tilpas massiv for at kunne holde på en beskyttende atmosfære, og så skal den være tæt nok til, at man kan leve på den. Ja, krav er der nok af.

Men nu har danske astronomer muligvis opdaget to planeter i et fjernt solsystem, som måske kan leve op til de mange krav.

Rumteleskopet Kepler har jagtet beboelige solsystemer i en årrække, og har opdaget et mindre solsystem yderst på vores nattehimmel, skriver Videnskab.dk.

Astrofysiker ved Stellar Astrophysics Centre ved Aarhus Universitet Hans Kjeldsen fortæller;

- Man skal passe på, hvornår vi kommer med nyheden om, at vi nu har fundet det system, vi leder efter. Men vi er altså ved at være der nu.

Det nye solsystem ligger kun 1.200 lysår fra jorden. Det er ikke særlig langt på den astronomiske skala.

Kepler-62f, har man døbt den ene planet, som har de bedste odds, for at være beboelig. Den skulle være lidt større end jorden, og en lille smule koldere, men ikke koldere end at den skulle kunne være beboelig for mennesker.

- Vores vurdering er derfor, at middeltemperaturen på Kepler-62f overflade måske er under frysepunktet. Men der vil formentlig være steder på kloden med flydende vand, og hvis atmosfæren er tættere, end antaget, kan temperaturen være højere. Det sandsynliggør, at livet har kunnet udvikle sig her, siger Hans Kjeldsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip