Danske aviser giver Hareide en fair chance

Den 62-årige nordmand Åge Hareide blev torsdag præsenteret som ny dansk landstræner på en toårig kontrakt.

I fredagens danske aviser er modtagelsen blandet, men fælles for dem alle er, at Hareide skal have en fair chance.

- Det var kun, hvis Michael Laudrup var blevet præsenteret som ny landstræner, at vel alle fodbolddanskere - heriblandt samtlige eksperter og specialister, som der findes så utrolig mange af - ville have rejst sig, klappet i hænderne og råbt et samlet stort ja og måske endda et hurra.

- Enhver anden, som DBU kom frem med som Morten Olsens afløser, ville blive mødt med en vis portion skepsis, med kritiske øjne og ord, skriver Politikens fodboldredaktør, Søren Olsen, og tilføjer:

- Det er kun Michael Laudrup - som i kommercielt øjemed selvfølgelig ville have været et scoop for DBU - der som landstræner kunne være sikker på at få hele nationens fulde opbakning fra første fløjt. Det ved Åge Hareide uden tvivl.

- Vi ved først om et års tid og i hvert fald om to, om DBU ramte plet og fandt den rigtige, da de ansatte ham.

Jyllands-Postens sportsredaktør, Christian Thye-Petersen, mener ikke, Hareide er "det narrative boost, som DBU og dansk fodbold trænger til".

- Åge Hareide signalerer ikke fornyelse og visioner, og hvis det endelig skal være, og valget stod mellem for eksempel Hareide og Kasper Hjulmand, ville jeg nok have valgt nyskabelsen i Hjulmand og accepteret de mangler, som han har, mener Thye-Petersen, som roser Hareide:

- Åge Hareide gjorde det godt på pressemødet. Han var åben, direkte og humoristisk. Han sagde det rigtige om dansk fodbold og om spillet. Han gav sig selv en god mulighed for at få en fair chance.

En fair chance vil Allan Olsen, sportsredaktør på Ekstra Bladet, også gerne give Hareide.

- Åge Hareide skal selvfølgelig have en rimelig chance for at vise, at en nordmand rent faktisk kan stå i spidsen for et dansk landshold, levere flot fodbold og først og fremmest resultater.

- Han ville gerne genskabe den begejstring og passion, der var omkring landsholdet, og selv om netop landsholdsfodbolden er under et langt større pres i dag end i 80'erne, er det en rigtig og skøn ambition.

BT's sportschef, Benjamin Munk Lund, fornemmede en union, der kun havde spurgt Laudrup, fordi det gør man, men som dybest set "var lettet over", at han ikke var interesseret i jobbet.

- Det havde været bøvlet med Laudrup, meget mere bøvlet end med Hareide. DBU har fået en mand, der passer ind, og som man har fået til at passe ind, skriver Lund, som mener, Hareide skal have lov at "bevise sig gennem sit arbejde" og ikke sin alder eller nationalitet.

- Hareide bliver selvfølgelig først og sidst vurderet på sine resultater. Hvis han er lige så dygtig en fodboldtræner, som han var charmerende, imødekommende og passioneret i omklædningsrummet, kan han blive rigtig god.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip