Danske badmintonherrer åbner hold-VM med storsejr

Skrevet af admin

16/05/2016

Dagens topnyheder

Der var absolut ingen slinger i valsen, da de danske badmintonherrer åbnede Thomas Cup, herrernes hold-VM, natten til mandag dansk tid.

Med fem sejre i fem kampe på i alt blot 133 minutter blev Sydafrika slået 5-0.

I herresingle vandt Viktor Axelsen, Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus hver sin kamp, mens parrene Kim Astrup og Anders Skaarup samt Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding gjorde det samme i double.

Selv om Danmark var storfavorit i kampen mod Sydafrika, så glæder det landstræner Lars Uhre, at danskerne formåede at holde koncentrationen.

- Jeg synes, at drengene gjorde det rigtig godt. Det var svært at holde fokus hele vejen på grund af klasseforskellen, men Sydafrika spillede faktisk rigtig godt, så vi fik mere ud af kampen, end vi turde håbe på, siger Lars Uhre.

- Vi fik arbejdet med de småting, som vi også havde håbet på. For eksempel at lære hallen at kende og få styr på sidevinden, siger landstræneren i en pressemeddelelse.

Søndag åbnede de danske badmintondamer Uber Cup, damernes hold-VM, med en 4-1-sejr over Spanien.

Både Danmarks herrer og damer skal i aktion næste gang natten til tirsdag. Herrerne møder New Zealand, mens damerne møder Malaysia. Der spilles tre gruppekampe i både Thomas Cup og Uber Cup. De to bedste fra hver gruppe går videre til kvartfinalerne.

/ritzau/