Danske Bank får hug for sjusk med risici

Finanstilsynet stikker nu landets største bank, Danske Bank, en spektakulær lussing for at tage for let på risici på likviditeten. Det skriver Dagbladet Børsen.

Banken har fået påbud om at ændre sine procedurer og at foretage en såkaldt stresstest, som giver et helt præcist billede af bankens likviditet.

Påtalen er resultatet af en inspektion, som Finanstilsynet foretog i Danske Bank i marts.

Finanstilsynet ville teste bankens ledelse og styring på likviditetsområdet, og om banken levede op til reglerne. Men det gjorde den ikke.

- Finanstilsynet fandt, at bankens bestyrelse ikke klart havde defineret bankens risikoprofil og risikoappetit på likviditetsområdet, og Finanstilsynet gav banken et påbud om at ændre dette, skriver Finanstilsynet ifølge Børsen i sin rapport.

Derimod får banken ros for, at bestyrelsens involvering og informationen omkring risici på likviditeten er steget "væsentligt" over de seneste år.

Danske Bank har udpeget en risikoansvarlig, men ifølge Finanstilsynet mangler der dokumentation for den risikoansvarliges og den tværgående risikostyringsfunktions indsats på likviditetsområdet.

Ifølge Børsen peger Finanstilsynet også på, at der set i forhold til bankens størrelse og kompleksitet slet ikke er nok klarhed om "bankens væsentlige aktiviteter, bemyndigelser og ansvarsfordelinger i relation til styring af bankens likviditetsrisiko".

I Finanstilsynet har Danske Bank en række konkrete krav i den såkaldte ledelsesbekendtgørelse.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip