Danske Bank fyrer hel eliteenhed

Skrevet af admin

21/03/2013
Fyringerne kommer bag på bankanalytiker Nicholas Rhode fra Niro Invest, som kalder massefyringen historisk. Udrensningen kommer lige efter bankens generalforsamling, hvor chefen for equity capital markets, Henrik Madsen, blev fyret få uger efter.»Jeg kan ikke huske, at man tidligere har fjernet hele toppen af en corporate finance-afdeling. Det er ret dramatisk,« siger Nicholas Rohde til Børsen.Den globale chef, Anders Bønding, har stået i spidsen for blandt andet en lang række børsintroduktioner og virksomhedsovertagelser for en række af bankens store kunder og har hjulpet Carlsberg med den kapitaludvidelse, der finansierede Danmarkshistoriens største opkøb i udlandet, da selskabet købte bryggeriet Scottish & Newcastle.Og det er netop på grund af disse relationer, som tager tid at opbygge, at udrensningen af afdelingen overrasker bankanalytikeren.»Nogle gange kan man jo godt se, at rigtig gode corporate finance-folk er i stand til at tiltrække kunder, som på corporate finance-området ikke nødvendigvis leverer den helt store indtjening, men som er med til at skabe grundlaget for attraktiv indtjening på andre områder som lån, betalingsformidling, obligationsudstedelse osv.,« siger Nicholas Rohde til Børsen.Men Danske Banks corporate finance-afdeling har ikke været i stand til at yde tilfredsstillende. Børsen interviewede i starten af marts chefen for Corporates & Institutions i Danske Bank, Thomas Borgen, som også er den ansvarlige for corporate finance. Her udtrykte han utilfredshed med afdelingen.Og tilbage i 2011 fik Danske Bank, Danmarks største bank, en noget skuffende fjerde plads efter Carnegie, SEB og Nordea, da analysehuset Prospera undersøgte, hvem det danske erhvervsliv giver bedst karakterer af de store corporate finance-afdelinger.Danske Bank burde ligge på en første plads, på grund af de naturlige relationer til de mest aktive kunder herhjemme, siger Nicholas Rhode til Børsen. Men Danske Bank begrundede massefyringen med, at det er en del af en større organisationsændring, i forbindelse med den nye strategi i efteråret og banken har ikke kommenteret på, om de dårlige resultater ligger til grund for fyringen.Indtil videre vil der ikke blive udnævnt nogen ny global chef efter Anders Bønding. I stedet vil de fire chefer for corporate finance skulle referere til Michael Ericson, chef for bankens Capital Markets og direktør Jesper H. Jensen bliver den nye chef for corporate finance i Danmark, skriver Michael Ericson i en mail til Børsen.Nicholas Rhode mener, at banken allerede har afløsere i kikkerten. Det er dog ikke sikkert, de nye chefer bliver fra Danmark, da der er stor sandsynlighed for at banken vil rekruttere nogle stærke kapaciteter i udlandet, siger han til Børsen.

Dagens topnyheder

Fyringerne kommer bag på bankanalytiker Nicholas Rhode fra Niro Invest, som kalder massefyringen historisk. Udrensningen kommer lige efter bankens generalforsamling, hvor chefen for equity capital markets, Henrik Madsen, blev fyret få uger efter.

»Jeg kan ikke huske, at man tidligere har fjernet hele toppen af en corporate finance-afdeling. Det er ret dramatisk,« siger Nicholas Rohde til Børsen.

Den globale chef, Anders Bønding, har stået i spidsen for blandt andet en lang række børsintroduktioner og virksomhedsovertagelser for en række af bankens store kunder og har hjulpet Carlsberg med den kapitaludvidelse, der finansierede Danmarkshistoriens største opkøb i udlandet, da selskabet købte bryggeriet Scottish & Newcastle.

Og det er netop på grund af disse relationer, som tager tid at opbygge, at udrensningen af afdelingen overrasker bankanalytikeren.

»Nogle gange kan man jo godt se, at rigtig gode corporate finance-folk er i stand til at tiltrække kunder, som på corporate finance-området ikke nødvendigvis leverer den helt store indtjening, men som er med til at skabe grundlaget for attraktiv indtjening på andre områder som lån, betalingsformidling, obligationsudstedelse osv.,« siger Nicholas Rohde til Børsen.

Men Danske Banks corporate finance-afdeling har ikke været i stand til at yde tilfredsstillende. Børsen interviewede i starten af marts chefen for Corporates & Institutions i Danske Bank, Thomas Borgen, som også er den ansvarlige for corporate finance. Her udtrykte han utilfredshed med afdelingen.

Og tilbage i 2011 fik Danske Bank, Danmarks største bank, en noget skuffende fjerde plads efter Carnegie, SEB og Nordea, da analysehuset Prospera undersøgte, hvem det danske erhvervsliv giver bedst karakterer af de store corporate finance-afdelinger.

Danske Bank burde ligge på en første plads, på grund af de naturlige relationer til de mest aktive kunder herhjemme, siger Nicholas Rhode til Børsen. Men Danske Bank begrundede massefyringen med, at det er en del af en større organisationsændring, i forbindelse med den nye strategi i efteråret og banken har ikke kommenteret på, om de dårlige resultater ligger til grund for fyringen.

Indtil videre vil der ikke blive udnævnt nogen ny global chef efter Anders Bønding. I stedet vil de fire chefer for corporate finance skulle referere til Michael Ericson, chef for bankens Capital Markets og direktør Jesper H. Jensen bliver den nye chef for corporate finance i Danmark, skriver Michael Ericson i en mail til Børsen.

Nicholas Rhode mener, at banken allerede har afløsere i kikkerten. Det er dog ikke sikkert, de nye chefer bliver fra Danmark, da der er stor sandsynlighed for at banken vil rekruttere nogle stærke kapaciteter i udlandet, siger han til Børsen.