Danske Bank har de mest sikre kunder

I modsætning til hvad mange måske tror, så har Danske Bank landets mest sikre erhvervskunder. Og generelt set accepterer de mindre banker større risiko end de store.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Forskere på Aalborg Universitet har gennemgået regnskaber og 200.000 virksomheder for at udregne, hvor hårdt gældsatte de er. Samtidig har forskerne registreret virksomhedernes bankforbindelse.

Resultaterne viser, at Danske Bank har de mest solide erhvervskunder. Bankens kunder har i gennemsnit en kreditgearing på 2,46. Det betyder mere præcist, at kunderne har for 2,46 kr. fremmedkapital for hver krone egenkapital.

Til sammenligning har Nordeas kunder en kreditgearing på 2,76, mens Sydbanks kunder har en, der er en tand lavere. Og gennemsnittet for de seks største banker ligger på 2,72. En hel del lavere end de små og mellemstore banker, hvor erhvervskunderne i gennemsnit har en gearing på 3,27.

»Forskellen viser, at de små og mellemstore pengeinstitutter generelt løber en større risiko, når de låner penge ud. De accepterer en signifikant større fremmedkapital pr. egenkapitalkrone,« siger seniorrådgiver ved Aalborg Universitet Lars Krull, der kun har ros til overs for Danske Banks kreditpolitik.

Bankanalytiker Otto Friedrichsen fra Formuepleje fremhæver. at undersøgelsen er et skulderklap til Danske Bank.

»Det er positivt, at Danske Banks kunder relativt set har mere egenkapital end konkurrenternes kunder. Jeg ville dog gerne et spadestik dybere og se på kvaliteten og sikkerheden i aktiverne,« siger Otte Friedrichsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip