Danske Bank lander overskud på 13 milliarder kroner

Skrevet af admin

02/02/2016

Dagens topnyheder

Danske Bank kom ud af et finansielt vanskeligt 2015 med et pænt nettoresultat på 13,1 milliarder kroner, hvilket er 9,1 milliarder kroner bedre end sidste år.

Det skyldes først og fremmest nogle tekniske nedskrivninger i bankens goodwill, som i 2015 kun udgjorde 4,6 milliarder kroner sammenholdt med 9,1 milliarder kroner i 2014.

Bankens indtjening var nemlig stort set den samme som i 2014, men dog med et par markante forskelle.

Renteindtægterne faldt som følge af det generelt meget lave renteniveau med knap en milliard kroner, men blev opvejet af gebyrindtægter, der var tilsvarende højere.

Det skyldes hovedsageligt den konverteringsbølge blandt realkreditlånerne, som de lave renter udløste i begyndelsen af året.

Nedskrivninger på udlån løfter til gengæld regnskabet, idet man på denne post kun har opført et nettotab på 57 millioner kroner i 2015. Det er forsvindende lidt og 2,7 milliarder kroner mindre end i 2014.

På samme måde faldt driftsomkostningerne fire procent.

Bankens administrerende direktør, Thomas F. Borgen, siger om regnskabet:

- Danske Bank gjorde i 2015 yderligere fremskridt og leverede et stærkt resultat trods de udfordrende markedsvilkår.

- Resultatet viser styrken ved vores brede forretningsmodel som en nordisk universalbank og afspejler vores fokus på at eksekvere vores strategi om at blive en mere kundefokuseret, enkel og effektiv bank, hedder det i en pressemeddelelse.

Bankkoncernen forventer et 2016-regnskab på linje med sidste år, og regner samtidig med at kunne nedbringe sine omkostninger yderligere.

/ritzau/