Danske Bank: Olieprisen vil falde permanent

Det forudser Danske Bank i en ny analyse. Lavere oliepriser er godt nyt for erhvervslivet og vil trække stemningen på aktiemarkederne op.

"Vores råvareanalytikere forudser en stabilisering efterfulgt af et gradvist fald i olieprisen over de kommende år, herunder at vi vil se Brent-olieprisen falde under 100 amerikanske dollar per tønde mere permanent i løbet af 2014. Råvare-supercyklen er således ved vejs ende," skriver chefanalytiker, Morten Kongshaug, som dermed forudser, at lavere oliepriser i fremtiden vil have en positiv effekt på aktiemarkederne.

"Vi skal forvente at aktiemarkedet fremover i højere og højere grad vil reagere positivt på faldende råvarepriser, idet dette vil forbedre langt de fleste virksomheders bundlinje som følge af lavere omkostninger," skriver han.

Danske Banks analytikere taler om et decideret udbuds-chok, fordi den amerikanske teknologi til udvinding af olie har vist sig overraskende effektiv. Olieindustrien lykkes med at hente olie og gas i områder, der tidligere har været utilgængelige.

Dagens Gossip