Danske Bank skiller sig af med irske kunder

Kunderne hos Danske Bank i Irland skal have ny bank. I forbindelse med regnskabet for tredje kvartal varsler bankens topchef, Thomas Borgen, nemlig et farvel til de irske privatkunder og mindre erhvervskunder.

Danske Bank vil afvikle alle Personal Banking og Business Banking-kunder i Irland, skriver Danske Bank torsdag i sin regnskabsrapport for tredje kvartal.

Ifølge banken betyder det, at salg af nye produkter og services til disse kunder ophører med øjeblikkelig virkning, og kundeforholdene vil blive afviklet.

- Vi vil tage de skridt, der er nødvendige for at hjælpe kunderne gennem denne proces, skriver Danske Bank i sin regnskabsrapport.

- Fremadrettet vil vores aktiviteter i Irland alene omfatte Corporates & Institutions, hvor vi har en stor konkurrencefordel i kraft af vores internationale tilstedeværelse og store erfaring, siger Thomas Borgen til Ritzau Finans.

- Jeg er sikker på, at disse initiativer vil bringe os et skridt nærmere mod at realisere Danske Banks fulde potentiale, tilføjer han.

I forlængelse understreger banken, at Danske Bank i Nordirland ikke er omfattet af ændringen og fortsat vil være en del af Danske Banks kerneforretning.

Irland har siden 2008 været et smertensbarn for Danske Bank. Banken har tabt milliarder og atter milliarder i nedskrivninger på dårlige lån i Irland.

Danske Bank købte i december 2004 de to irske banker National Irish Bank i Irland og Northern Bank i Nordirland for en samlet pris på 10,4 milliarder kroner.

Dengang havde National Irish Bank 134.000 privatkunder.

/ritzau/

Dagens Gossip