Danske Bank uden tab på dårlige lån i tredje kvartal

I årene efter finanskrisen har Danske Bank måttet vinke farvel til svimlende summer, fordi bankens kunder ikke har kunnet afdrage på deres gæld. Men i tredje kvartal i år har der været positiv balance på den post i regnskabet.

Danske Bank har for andet kvartal i træk tilbageført på posten "nedskrivninger på udlån", og bankens topchef, Thomas Borgen, har også positive forventninger til nedskrivningsposten i fjerde kvartal og i 2016.

- Nedskrivninger er et spejlbillede af, at vores kunder får det bedre og bedre, og det ser ud til at være en langsigtet trend.

- I andet kvartal har vi nettotilbageført nedskrivninger, og vi tror også, at vi i fjerde kvartal kommer til at se nedskrivninger på et meget lavt niveau, siger Thomas Borgen i et interview med Ritzau Finans.

Det vakte opsigt, da Danske Bank efter andet kvartal i år kunne tilbageføre 219 millioner kroner på posten for nedskrivninger.

Det var første gang siden første kvartal 2007, at banken havde plus på den post i regnskabet, som ellers er en betegnelse for penge, som banken mister, fordi kunderne ikke kan afdrage på gælden. Og tendensen fortsætter altså i andet kvartal.

I tredje kvartal udgjorde nedskrivningsposten en indtægt på 86 millioner kroner, da banken tilbageførte flere tidligere nedskrivninger end den bogførte nye.

Det var en positiv overraskelse for analytikerne, der ifølge Ritzau Estimates havde ventet, at nedskrivninger ville belaste regnskabet med en udgift på 281 millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip