Danske Bank vinder pris for årets bedste app

Skrevet af admin

16/01/2014

Dagens topnyheder

Danske Bank har fået mange verbale tæsk og kritik fra kunderne de seneste år. Men torsdag aften tog banken prisen for årets bedste app 2013. Banken får prisen, fordi appen Mobile Pay har gjort det nemt og enkelt at overføre penge til andre fra mobilen.

Juryen er enig om, at mobilappen viser, hvordan "den kage skal skæres", som formand, journalist Nikolaj Sonne, udtrykker det.

- Det er ikke en ny idé. Men de har gjort det, og de har gjort det rigtigt. Appen er blevet sindssyg populær på ingen tid, fordi den bare virker, siger Nikolaj Sonne.

Med over 900.000 downloads er det uden tvivl årets mest populære app, mener juryen.

Danske Banks app vinder også årets pris for bedste funktionalitet.

Det er tredje gang, at priser for årets bedste app - Danish App Award- i forskellige kategorier bliver uddelt. I år foregik festlighederne i Aller Huset i København.

Prisen for bedste design gik til appen Classic Winnie-the-Pooh, der er historien om Peter Plys genfortalt i moderne format. Den kære gamle plysbjørn og hans venner kommer til live i den interaktive udgave af historierne på iPhone og iPad.

- Appen får prisen, fordi den er sindssygt gennemført. Der er kælet for detaljerne, og den er lavet med kærlighed til den gamle bjørn, siger Nikolaj Sonne.

Prisen for at være mest brugervenlig gik til appen Nabby-Nabby, der er en moderne børnealarm, der holder øje med lyde og bevægelser.

Den bliver koblet direkte op på en smartphone eller tablet og udnytter de moderne teknologier til at give en langt mere brugervenlig oplevelse.

Allers pris for innovation går til Everplaces-Everplaces, der gør det nemt at få bedre oplevelser i byen og på rejsen.

- Syv ud af 10 danskere har i dag en smartphone eller en tablet, og derfor er apps så vigtige. Danish App Award er et forsøg på at hylde de bedste danske apps, der er lavet i løbet af året, siger juryformanden.

/ritzau/