Danske betjente doper sig med steroider

Til avisen fortæller en yngre betjent fra hovedstadsområdet, at politiet har et reelt problem:

»Misbruget af steroider i politiet bliver bare ignoreret, men der er mere, end folk tror«, siger den mandlige betjent, der ikke ønsker at stå frem med navn, da der i politiet er »en indgroet kultur om, at man ikke sladrer om hinanden – og man skal nok mærke, hvis man gør det«.

Det er uvist, hvor stort omfanget af doping i politiet er, men Politiken har kendskab til flere betjente, der enten doper sig eller har gjort det tidligere, skriver avisen.

Selvom brugen af steroider altså er en kendsgerning, så halter det med kontrollen. Det skyldes, at det er frivilligt for kommercielle træningscentre samt centre under politiet, hvorvidt de vil indgå en aftale med Anti Doping Danmark (ADD), der foretager dopingkontroller.

Kun få centre under politiet har således en aftale med kontrolmyndighederne.

»Som reglerne er nu, skal politiets træningscentre selv tilmelde sig ordningen. Ellers har vi ingen adgang,« siger Lone Hansen, direktør i Anti Doping Danmark.

Formand for Politiforbundet, Peter Ibsen, er overrasket over, at ADD ikke har adgang til centrene, og det vil han nu lave om på.

»Hver gang, der er en sag, skader det vores anseelse i befolkningen. Så hvis vi kan tale os frem til en løsning, gør vi gerne det,« siger Peter Ibsen til Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip