Danske bilister har sat farten ned

»Vi har haft fokus på farten i rigtig mange år både fra medierne, igennem kampagner og så har politiet haft rigtig mange kontroller, så man kan jo håbe på, at gennemsnitsfarten er faldet, fordi budskabet er sivet ind i folk og ned i foden på speederen,« siger Rådet for Sikker Trafiks projektleder Michelle Laviolette. Hun står i spidsen for Rådets nye projekt, hvor 6.000 skilte i de kommende tre uger vil stå langs de danske landeveje for at minde »landevejens paradokser« om at huske på at holde farten på det tilladte.

»Det paradoksale er, at mange af dem, der kører på landevejene, føler sig trygge. De kører der måske hver dag, der er ikke så mange andre trafikanter, og de kender vejen godt, så de føler sig trygge, men det er altså her at to tredjedele af ulykkerne sker. Så nu handler det også om, at vi får gjort danskerne bevidste om, hvor det er farligt og, at selv små fartoverskridelser kan have konsekvenser,« siger Laviolette om grunden til, at Rådet for Sikker Trafik vil minde de danskere, der endnu ikke har nedsat farten, om hastighedsgrænserne på trods af de nedadgående farttal.

Rådet for Sikker Trafik oplyser, at det navnlig er mænd, der »glemmer« fartgrænserne og, det er således syv ud af ti mænd, der får fartbøderne på trods af, at de kun står for lidt over seks ud af ti kørte kilometer.

Dagens Gossip