Danske børn er Europas mest flyvende

Norske og svenske børn flyver også ofte med deres forældre, mens børn fra Spanien sjældent får fornøjelsen.

Måske er det beliggenheden i det kolde nord langt fra sol og varme. I hvert fald er børn fra Danmark, Sverige og Norge Europas mest flyvende børn.

Det viser tal fra Europas førende rejsesøgesite Skyscanner.dk, som baserer indsigten på det totale antal søgninger foretaget på flyrejser på Skyscannes sites og apps i Europa i hele 2012.

Af det totale antal danske søgninger omfatter 9,2 procent rejser med børn. Næstmest flyvende er de norske børn, hvor det tilsvarende tal er 8,1 procent. Svenske børn kommer ind på tredjepladsen med 7,9 procent af søgninger, hvor børn er omfattet.

Europas mindst flyvende er de italienske og tyske børn med Spanien som den absolutte bundskraber, hvor kun 3,8 procent af søgningerne på flyrejser i 2012 indbefattede børn.

Mest berejste børn
Andel af søgninger, hvor børn er omfattet
1. Danmark 9,2 %
2. Norge 8,1 %
3. Sverige 7,9 %

Mindst berejste børn
Andel af søgninger, hvor børn er omfattet
1. Spanien 3,8 %
2. Italien 4,4 %
3. Tyskland 5,2 %

Ikke nok med at de danske børn er de mest flyvende. En tidligere undersøgelse fra Skyscanner har desuden vist, at europæiske rejsende syntes, at danske børn er de artigste småfolk om bord på et fly.

Maria Paulsen, marketingassistent hos Skyscanner udtaler at danske og skandinaviske familier generelt, har større tilbøjelighed til at rejse sammen som en hel familie, sammenlignet med familier fra andre europæiske lande.

- Jeg tror, det skyldes to ting. For det første er der en stor skandinavisk tradition for at tage hele familien med på charterferie i løbet af den kolde og mørke vintertid. For det andet ligger Skandinaviske familiers økonomiske formåen givet over det europæiske gennemsnit, så der er bedre råd til at få hele familien med på ferie, siger Maria Paulsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip