Danske bøsser blandt de lykkeligste i verden

Danmark har længe ligget i verdenstoppen, når verdens lykkeligste lande skulle kåres. 

Det sker gennem 'World Happiness Report', og nu har hjemmesiden planetromeo.com lavet en oversigt over lykkeniveauet hos bøsser i hele verden.

De kalder det 'The Gay Hapiness Index', og her scorer Danmark så høje karakterer, at danske bøsser er placeret som verdens 3. lykkeligste - kun overgået af Island og Norge. 

Læs også: EU-domstol: Franske bøssers blod kan være farligt

Konklusionen kommer ikke bag på Søren Laursen, der er talsperson for LGTB Danmark. 

- Det er ikke så overrraskende, for der har været lignende undersøgelser tidligere, der også placerer Danmark i verdenstoppen, siger Søren Laursen til dagens.dk, der alligevel glæder sig over Danmarks placering. 

- Der er en stor accept af bøsser blandt den almindelige befolkning i Danmark, og samfundet er gode til at give plads til os - blandt andet gennem accepten af først registrerede partnerskaber i 1989 og senere ægteskaber, siger Søren Laursen. 

Læs også: Politibetjent farver sit hår lyserødt, og årsagen er fantastisk

I bunden af listen ligger Uganda, der kun med nød og næppe undlod at indføre dødsstraf for homoseksualitet, og Søren Laursen fortæller, at danske homoseksuelle er helt bevidste om, at ikke alle har det så godt, som de de danske har det. 

- Vi er helt bevidste om, at homoseksuelle bliver forfulgt og ikke er beskyttede i en lang række lande, og derfor yder vi også støtte flere steder - eksempelvis i Tanzania, hvor vi hjælper med kurser i at beskytte sig selv, fordi samfundet er aggresivt og ubehageligt overfor homoseksuelle, siger Søren Laursen. 

Dagens Gossip