Danske bueskytter skal vise OL-form i Shanghai

Årets første World Cup-afdeling i bueskydning starter for de danske skytters vedkommende onsdag, og de danske recurve-kvinder er på jagt efter svar i forhold til OL-formen.

Randi Degn, Maja Jager, Anne Marie Laursen og Carina Rosenvinge er de fire kvinder, som for første gang i år får chancen for at måle sig mod de øvrige OL-kandidater ved et stort stævne.

- Når turneringen er omme, vil vi have en god indikation af, hvor vi ligger, og hvad vi skal arbejde videre med. Hvis damerne kan slutte i top-8, ligger de lunt i svinget til en OL-kvalifikation, siger landstræner Niels Dall i en pressemeddelelse.

Der er ikke OL-billetter på højkant i Shanghai, men det er en vigtig test forud for EM i slutningen af maj i England, hvor der skydes om OL-pladser.

De danske recurve-herrer er også på startlisten i Shanghai, men de er ikke favoritter til at komme i betragtning til en OL-plads til sommer.

Også compound, som ikke er en OL-disciplin, er på programmet i Shanghai, og her er der håb om danske medaljer.

- Herrerne står stærkt og vil altid være medaljefavoritter i holddisciplinen. Derudover er Stephan Hansen et god bud på en dansk medalje i den individuelle skydning, siger Niels Dall, som også har store forventninger til compound-kvinderne.

- De vandt indendørs-VM og har netop leveret det bedste niveau udendørs, der nogensinde er set i Danmark. Jeg har stor tiltro til, at de vinder en medalje i løbet World Cuppen, måske allerede i Kina, siger landstræneren.

World Cuppen kulminerer i år med finalestævne i Odense til september.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip