Danske bueskytter tager VM-bronze foran Christiansborg

Skrevet af admin

01/08/2015

Mest læste i dag

De mandlige danske bueskytter vandt lørdag bronze i compound ved VM i København.

Den danske trio bestående af Stephan Hansen, Martin Damsbo og Patrick Laursen slog i bronzekampen Italien med 233-231.

Finalerne er i weekenden flyttet fra Sundby Idrætspark på Amager til Christiansborgs Slotsplads i det indre København.

Foran fyldte tribuner med omkring 1000 tilskuere lagde den danske trio, der stillede op som forsvarende verdensmestre, ud med tre 10'ere til stor jubel, men italienerne svarede igen med samme score.

Dysten blev særdeles lige, men danskerne begyndte langsomt at trække fra, og før de sidste seks pile førte Danmark med tre point. Hele vejen støttede publikum de tre danskere.

- Det kan ikke beskrives, så fedt det var. Det er bare det største, siger Patrick Laursen om at tage en VM-medalje foran Christiansborg.

- Publikum bakkede os op, og det blev en fordel, tilføjer Stephan Hansen.

- Da VM begyndte var målet at komme ind til Christiansborg for at skyde, og at vi så vinder en medalje, det er ubeskriveligt, siger Hansen, der klokken 16.34 skal kæmpe om VM-guld individuelt i compound.

Bedømt på bronzekampen har Hansen gode chancer, da han scorede 79 af 80 mulige point mod italienerne.

Martin Damsbos glæde over bronze er efter sejren større end skuffelsen over den missede plads i finalen.

- Det synes jeg faktisk. Vi er glade for bronze. Målet var at komme herind til Christiansborg og skyde på finaledagen, og det gjorde vi. Og så tog vi endda noget med hjem, siger Damsbo.

- Det er første gang, at der er mulighed for god bueskydning i den her uge, fordi der ikke er noget vind. Her kan man se, hvem der er i de gode bueskytter. Det er en helt fantastisk bane, siger Damsbo.

Selv om trioen stillede op som forsvarende verdensmester, så skal bronzemedaljerne alligevel fejres.

- Det skal de helt bestemt, men ikke alt for meget, for vi tager til Polen i næste uge, hvor vi gerne vil veksle bronzen til guld i World Cuppen, siger Patrick Laursen.

/ritzau/