Danske Christian Clausen stopper som Nordea-chef

Skrevet af admin

11/08/2015

Mest læste i dag

Finanskoncernen Nordea skifter ud i topledelsen, efter at danske Christian Clausen efter eget ønske fratræder som koncernchef.

Nordea fortæller i en pressemeddelelse, at 60-årige Clausen efter otte år i spidsen for virksomheden stopper i sit nuværende job 1. november. Han fortsætter dog i en rådgivende rolle indtil udgangen af 2016.

I stedet overtager Casper von Koskull jobbet som koncernchef og administrerende direktør.

Den 54-årige finne suppleres af 50-årige Torsten Hagen Jørgensen, der fremover bliver ny driftsdirektør og vicekoncernchef.

- Med udnævnelsen af Casper von Koskull og Torsten Hagen Jørgensen får Nordea det ideelle team til at sikre en succesfuld ledelse af Nordea fremover.

- De kombinerer relationsbankerfaring og operationel ekspertise i verdensklasse, siger bestyrelsesformand Björn Wahlroos.

Han takker Christian Clausen for at have været medvirkende til at gøre Nordea til en stor og succesfuld international bank.

- Hans lederskab, kundefokus og internationale udsyn er enestående i banksektoren.

- Jeg har sat stor pris på vores samarbejde de seneste fire år, og jeg er meget glad for, at Christian vil acceptere at blive indstillet til bestyrelsen for Sampo, Nordeas største aktionær, siger Björn Wahlroos.

Christian Clausen tiltrådte som øverste chef i Nordea i april 2007. Han er tidligere direktør i Unibank, som i forbindelse med en fusion i 2000 blev til Nordea.

/ritzau/