Danske Coloplast frygter svækket pund ved britisk EU-farvel

Skrevet af admin

23/06/2016

Dagens topnyheder

Topchefen i det danske medicoselskab Coloplast, Lars Rasmussen, følger godt med, når briterne torsdag sætter kryds ved, om de ønsker at blive i eller forlade EU.

For Storbritannien er nemlig det største marked for Coloplast, der blandt andet producerer stomiposer og katedre. Bliver brexit en realitet, vil der være konsekvenser på kort sigt, da det er ventet, at pundet i så fald vil blive svækket, siger topchefen.

- Da vi aflægger vores regnskab i danske kroner, skal vi veksle om til danske kroner fra pund. Det betyder, at for hver gang kursen falder med 10 procent, mister vi næsten en kvart milliard i omsætning og også meget på vores indtjening.

- Det er konsekvensen, siger Lars Rasmussen til Ritzau Finans.

Han ønsker ikke at spekulere i, hvad de langsigtede konsekvenser kan blive, idet euro på lige fod med pundet kan blive svækket på sigt.

Lars Rasmussen fortæller dog, at Coloplast er afdækket over for pundets valutaudsving i omkring 11 måneder.

Coloplast henter omkring en sjettedel af sin omsætning i Storbritannien.

Selskabets topchef forventer ikke at ændre strategi, hvis afstemningen ender med et britisk farvel til det europæiske samarbejde.

- Det er ikke noget, der påvirker vores villighed til at investere i landet. Det er stadig et super attraktivt marked for os, hvor vi har en meget fin position samt en masse medarbejdere.

- Vi har også en rigtig fin vækst, og det vil vi gøre alt for at udbygge i de kommende år, siger Lars Rasmussen til Ritzau Finans.

Ifølge Danmarks Statistik er medicinske og farmaceutiske produkter den tredjestørste varegruppe i den danske eksport til Storbritannien.

/ritzau/