Danske curlingherrer taber vital VM-kamp til Norge

Sejr, nederlag, sejr, nederlag, sejr. Det danske curlinglandshold for herrer er sendt på en rutsjetur fra start ved VM i Schweiz, hvor det mandag startede med et nederlag til Norge i den fjerde kamp.

Norge var for en stor en mundfuld og vandt 8-6.

Med en sejr kunne skipper Rasmus Stjerne og co. ellers have bragt sig op på en af de fire øverste pladser, der, når alle 12 hold har mødt hinanden, giver avancement til slutkampene.

Allerede i kampens første ende bragte Norge sig foran 2-0, og Norge holdt sig front i de første seks ender.

I syvende ende lykkedes det for første gang Danmark at score to point i samme ende, og så var der bragt balance til stillingen 4-4.

Det var dog ikke længe, at Danmark fik lov at føle sig helt med i kampen. I ottende ende kom Norge for alvor på sejrskurs med tre point til en føring på 7-4.

Danmark reducerede ganske vist til 6-7, men Norge havde i sidste ende fordel af at sætte sidste sten, og her øgede nordmændene til slutresultatet.

Danskerne tog dog revanche i mandagens anden kamp, da Tyskland blev fejet effektivt af banen og efterladt med holdets femte nederlag af fem mulige.

Efter bare syv af kampens ti ender havde Danmark taget en føring på 9-1, og her stoppede tyskerne selv ydmygelsen ved at opgive inden de tre sidste ender.

Dermed har Danmark tre sejre og to nederlag hidtil ved VM.

/ritzau/

Dagens Gossip