Danske diplomater mødes med sikkerhedschef i Hurghada

Skrevet af admin

09/01/2016

Dagens topnyheder

To medarbejdere fra den danske ambassade i Kairo skal lørdag aften mødes med chefen for de lokale sikkerhedsmyndigheder i den egyptiske badeby Hurghada.

De danske diplomater håber, at mødet kan være med til at give et mere nøjagtigt billede af, hvad der skete fredag aften, da hotellet Bella Vista i Hurghada blev angrebet af to mænd bevæbnet med knive og luftpistoler.

Det fortæller Jette Lund, der er kontorchef i Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Vi håber at kunne få et bedre indtryk af, hvad der skete, hvem der står bag, motivet og hvordan de lokale myndigheder vurderer sikkerheden i området, siger Jette Lund.

Til mødet får de to danskere og den egyptiske sikkerhedschef selskab af en række andre repræsentanter fra europæiske ambassader i Egypten.

Udenrigsministeriet opdaterede tidligere lørdag ministeriets rejsevejledning for Egypten. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret, hvilket betyder, at der fortsat generelt er en høj risiko for terrorhandlinger i hele landet.

- Vi mangler stadig flere oplysninger om, hvad der er sket, før vi kan vurdere, om der er tale om en egentlig forværring af sikkerheden, der gør, at vi skal fraråde rejser til området, siger Jette Lund.

En svensker og to østrigere nåede at blive knivstukket af de to gerningsmænd, inden egyptiske sikkerhedsfolk skød overfaldsmændene.

Alle tre turister er uden for livsfare.

Ifølge Apollo Rejsers kommunikationschef, Glenn Bisgaard, har 22 ud af de 90 skandinaviske turister i Hurghada valgt at rejse hjem før tid.

/ritzau/