Danske efterforskere fælder pædofil mand i Rusland

Rigspolitiets Nationale IT-efterforskningscenter har spillet en central rolle i efterforskningen af en sag, der har ført til anholdelse af en mand i Rusland, der mistænkes for at have misbrugt sin 8-årige niece.

Og det er langt fra første gang, at danske efterforskere gennem INTERPOL har hjulpet med opklaringen af lignende sager verden over, skriver tv2.dk.

I den pågældende sag havde amerikansk politi fundet billeder på internettet af en ung pige, der blev misbrugt. Amerikanske efterforskere kunne dog ikke opklare, hvor pigen var fra.

Gennem INTERPOL's enhed for opklaring af misbrug mod børn blev danske efterforskere inddraget i sagen.

Det lykkedes at finde andre billeder på nettet af den samme pige. Af billederne kunne efterforskerne konkludere, at den misbrugte pige var fra Rusland.

De russiske myndigheder blev inddraget i efterforskningen, hvorefter gerningsmanden blev anhold.

Ifølge Michael Moran, der er vice-direktør i INTERPOL's afdeling for menneskehandel og misbrug af børn, er det et eksempel på, hvordan internationalt samarbejde - støttet af INTERPOLS globale redskaber - er afgørende i denne type af sager, hvor gerningsmænd ofte gemmer sig i internettets anonymitet.

- Jeg kan bekræfte, at vi har leveret nogle afgørende oplysninger i den pågældende sag, siger kommunikationsrådgiver ved Rigspolitiet Thomas Kristensen til tv2.dk.

Han ønsker ikke at kommentere den konkrete sag yderligere.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip