Danske eksperter: Arsenal spiller med om mesterskabet

Lørdag begynder en ny sæson i Premier League, og skal man tro to danske fodboldeksperter, bliver det med en ny udfordrer til titlen.

10 sæsoner i træk er Arsenal sluttet på enten tredje- eller fjerdepladsen, men nu har manager Arsène Wenger ambitioner om at slutte øverst.

- Arsenal skal sigte efter at være med i mesterskabskampen til det sidste. Der er ingen undskyldninger, for Wenger handler på samme hylde som Chelsea og Manchester City, siger ekspertkommentator på 6'eren Mikkel Bischoff.

Hans kollega samme sted, Morten Bruun, tror også, at Arsenal kan tage det sidste skridt og blive en del af titelkampen.

- Fodboldfolk har det med at fokusere på, hvad klubberne henter ind, men det er relevant at kigge på, om klubberne formår at holde fast i deres vigtigste spillere, og det, synes jeg, er den vigtigste pointe omkring Arsenal, siger Morten Bruun.

Han fremhæver holdets offensiv, der tæller spillere som Theo Walcott, Alexis Sánchez, Olivier Giroud, Danny Welbeck og Mesut Özil. Mens en enkelt spiller i forsvaret bekymrer ham.

- Fremme på banen er de sindssygt godt besat og er i mine øjne på niveau med Barcelona, men jeg kan have svært ved at se et hold vinde Premier League med Per Mertesacker i det centrale forsvar, siger Bruun.

Mens konkurrenterne i toppen har handlet flittigt, har Arsenal kun købt én forstærkning. I Chelsea har Arsenal hentet Petr Cech til målmandsposten, der har været en udsat position i Arsenal. Tjekken kan blive mange point værd, mener Mikkel Bischoff.

- Klubber som Manchester United og Liverpool handler meget, da de har behov for at ændre noget. I Arsenal, hvor det kører godt, pinpointer man sine svagheder og forstærker sig der.

- Arsenal har haltet efter på målmandsposten, men har fået en markant forstærkning i Cech. I sidste sæson reddede David de Gea måske 10-12 point til Manchester United. Kan Cech sikre seks-otte point, er Arsenal en del tættere på Chelsea, siger Bischoff.

Arsenal indleder hjemme mod West Ham søndag.

/ritzau/

Dagens Gossip