Danske fans kan komme tæt på tennis-søster

Danske tennisfans får næste sommer mulighed for at se Serena Williams i aktion. Det kræver bare et smut over Øresund for at opleve den amerikanske verdensstjerne.

Arrangørerne af den traditionsrige tennisturnering i Båstad jubler, efter det er lykkedes dem at overtale verdensranglistens nummer tre til at snøre tennisskoene i Skåne. Turneringen går i gang 8. juli.

- Vi var ikke tilfredse med dette års turnering. Der skulle ske noget drastisk. Det er fantastisk dejligt, siger turneringschef Nina Wennerström til dagbladet Sydsvenskan om aftalen med Serena Williams.

Selv om Serena Williams officielt "kun" rangerer som nummer tre i øjeblikket - hun har tidligere været etter - så giver hendes sejre i år et mere retvisende billede af styrkeforholdet mellem verdens bedste tennisspillere:

Den 32-årige tennislegende har i år vundet tre ud af de fire grand slam-turneringer - Wimbledon, US Open og French Open. Og ved OL i London uddelte hun tennislektioner til konkurrenterne og fik dem til at fremstå som juniorspillere.

Caroline Wozniacki blev nærmest ydmyget med et nederlag på 0-6, 3-6 til Williams i turneringens kvartfinale. Endnu værre gik det for Maria Sharapova i kampen om OL-guldet: Serena smadrede russeren 6-0, 6-1 i løbet af bare 63 minutter.

Serena Williams har vundet 15 grand slam-turneringer. Hun har indtil videre tjent over 40 millioner dollar i præmiepenge. Hvor meget Båstad-turneringen betaler for at hive trækplasteret til Sverige, er der ingen oplysninger om.

Ifølge Sydsvenskan har arrangørerne sikret sig en sponsoraftale med Hennes & Mauritz til turneringen næste år.

 

Dagens Gossip