To danske film er Oscar-nominerede

Skrevet af admin

14/01/2016

Dagens topnyheder

Hele to danske film er at finde på listen over de nominerede til 2016-uddelingen af de prestigefyldte Oscar-statuetter 28. februar.

Joshua Oppenheimers dokumentarfilm "The Look of Silence" er nomineret til en Oscar som "bedste dokumentarfilm", mens Tobias Lindholms "Krigen" bejler til prisen som "bedste ikke-engelsksprogede film".

Det er torsdag eftermiddag dansk tid annonceret ved en ceremoni i Samuel Goldwyn Theater i Los Angeles.

"Krigen" er Tobias Lindholms første Oscar-nominering som instruktør, mens han tidligere har leveret manuskript til "Jagten", som i 2014 var nomineret i samme kategori uden at vinde.

- Jeg er dybt taknemmelig og beæret over den nominering, som "Krigen" har fået i dag, siger instruktøren i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Det har været fantastisk at opleve, hvordan vores danske film om den danske krigsindsats i Afghanistan har formået at rejse ud i verden og modtage international anerkendelse, tilføjer han.

I kampen for at gå hele vejen til den gyldne statuette dyster "Krigen" med den colombianske "Embrace of the Serpant", den franske "Mustang", den ungarske "Son of Saul" og "Theeb" fra Jordan.

"The Look of Silence" er instrueret af amerikanske Joshua Oppenheimer, som også i 2014 var nomineret i samme kategori for "The Act of Killing".

Begge film omhandler det indonesiske folkedrab.

Filmen betragtes som dansk, da den er lavet af et dansk produktionsselskab og med støtte fra Det Danske Filminstitut.

I kategorien for bedste dokumentarfilm skal "The Look of Silence" konkurrere med filmene "Amy", "Cartel Land", "What Happened, Miss Simone?" og "Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom".

Især "Amy" har vakt international opsigt med sit portræt af den afdøde sangerinde Amy Winehouse.

/ritzau/