Danske fodboldkvinder sætter kurs mod EM med klar sejr

22/10/2015

Det danske kvindelandshold i fodbold fik en fin begyndelse på kvalifikationen frem mod EM i Holland i 2017.

I Viborg sejrede Danmark som forventet over Moldova, der blev sendt hjem med et nederlag på 0-4.

Sanne Troelsgaard indledte målscoringen efter 24 minutter, da hun stod klar tæt ved mål og headede Stine Larsens gode hovedstødsaflevering i mål.

Senere i første halvleg misbrugte Sanne Troelsgaard en stor chance, da hun skovlede bolden over mål i helt fri position.

Det blev i stedet Pernille Harder, der headede Danmark foran 2-0 før pausen.

I anden halvleg sørgede Nadia Nadim for kampens to afsluttende scoringer.

Danmark skal på tirsdag igen i aktion i EM-kvalifikationen, og her bliver modstanderen af en noget anden kaliber.

Her venter topholdet Sverige, der tager imod på Gamla Ullevi i Gøteborg.

Sverige fører gruppe 4 i EM-kvalifikationen med seks point efter to kampe.

Danmark har tre point for en kamp.

Vinderne af de otte EM-kvalifikationsgrupper samt de seks bedste toere kvalificerer sig direkte til EM i Holland, hvor også værtsnationen er med.

De to dårligste gruppetoere skal mødes i playoff-kampe om den sidste plads ved EM.