Danske forskere finder nye livstegn på Mars

En gruppe danske forskere har gjort en speciel opdagelse: De har nu endeligt påvist, at der har været vand på Mars.

Forskerne kan komme med deres konklusion efter udtømmende analyse af planetens sten.

Den amerikanske Mars-sonde Curiosity har lavet optagelser af stenene, og de danske forskere har fundet frem til deres opsigtsvækkende opdagelse ud fra de billeder.

Beviset for vand på den røde planet er, at stenene har et helt bestemt slid, som kun kan opstå ved, at de befinder sig længe i strømmende vand.

- Vi kunne se, at de 515 sten, vi har analyseret, næsten alle sammen var slidt flade, glatte og afrundede, fortæller forskningsassistent i Mars-gruppen på Niels Bohr Instituttet Asmus Kofoed.

Det er tegn på, at de har ligget og tumlet mod hinanden i vand. Hvis sten til modsætning slides af vinden, bliver de i stedet kantede og ru.

At der har været strømmende vand på planeten er et nyt skridt i retningen mod at påvise faktisk liv. Det viser, at "Mars har været et dynamisk sted, som ikke ville have været totalt ugæstfrit for liv, som vi kender det fra Jorden," lyder konklusionen fra den danske Mars-gruppe.

Curiosity blev netop sendt til Mars for at undersøge, om planeten kunne have været venlig nok til mikrobielt liv, som vi kender det fra Jorden, har kunnet overleve. Mars-sonden landede den 6. august i 2012.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip