Danske Grammy-håb fik ingen gevinst til prisfest

Skrevet af admin

27/01/2014

Dagens topnyheder

Flere danske musikere havde natten til mandag dansk tid chancen for at vinde en af de eftertragtede Grammy-statuetter, da alverdens musikstjerner var samlet til prisshowet i Los Angeles.

Men samtlige danske Grammy-nominerede måtte se sig slået af andre kunstnere.

Volbeat var nomineret i kategorien "Best Metal Performance" for deres sang "Room 24" med gæstevokal af King Diamond. Men den danske rockgruppe blev overgået af Black Sabbath, der vandt prisen for nummeret "God is Dead".

Også den danske rapgruppe Suspekt var med i Grammy-feltet. Gruppen fra Albertslund var mednomineret i kategorien "Album of the Year", da de medvirker på den amerikanske rapper Kendrick Lamars udspil "Good Kid, M.A.A.D City".

Men prisen for årets album gik i stedet til den franske house-duo Daft Punk.

Også på den klassiske side var der dansk deltagelse ved Grammy-festen. To udgivelser fra det danske pladeselskab Dacapo Records var med i opløbet om tre priser.

Vagn Holmboes "Koncerter" var nomineret i kategorien "Best Classical Compendium" og Magnus Lindberg: EXPO, Piano Concerto No. 2, Al Largo var nomineret for "Best Contemporary Classical Composition" og "Best Classical Instrumental Solo".

/ritzau/