Danske håndbold-talenter vinder VM-drama

Dansk håndbold kunne fredag aften glæde sig over en VM-titel, da U19-herrelandsholdet vandt finalen med 32-26 over Kroatien i ungarske Erd.

Den ordinære kamp sluttede 25-25. Kristian Stoklund Larsen misbrugte et straffekast kort før tid, og så skulle der omkamp til, men efter to gange fem minutter ekstra spilletid var den danske sejr sikret.

Stillingen var 12-12 ved pausen i den ordinære spilletid, og længe i de næste 30 minutter lignede danskerne en flok vindere.

Danmark bragte sig hurtigt foran 16-13, og med 10 minutter tilbage af den ordinære spilletid nettede Niclas Kirkeløkke til dansk 23-19-føring.

A-landsholdets træner, Ulrik Wilbek, var rejst til Ungarn for at overvære finalen, og han kunne se, at kroaterne reducerede to gange til stillingen 23-21.

Fem minutter før tid førte Danmark 24-23, og med halvandet minut tilbage var stillingen 25-25, selvom danskerne havde været foran med 25-23.

Det store kroatiske pres sikrede omkamp, men de danske spillere hang ikke med hovederne trods den forspildte chance i den ordinære spilletid.

Landstræner Claus Hansens mandskab bragte sig foran 29-26 i første halvleg i omkampen, og det kom kroaterne sig aldrig over.

Spillere som Martin Risom Christensen, Kristian Stoklund Larsen og Niclas Kirkeløkke imponerede for Danmark.

Danskerne vandt VM-turneringen uden at tabe en kamp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip