Danske håndboldkvinder slår også Norge

13/10/2014

Lørdag blev det til en flot dansk sejr over verdensmestrene fra Brasilien, og søndag vandt de danske håndboldkvinder 26-22 over Norge ved Golden League-stævnet i Aarhus.

Dermed blev testkampene forud for EM i december afsluttet på bedst mulig vis.

Norge var foran 13-12 ved pausen efter en blandet danske indsats i første halvleg, hvor Norge det meste af tiden var foran - en overgang med fem mål.

Danmark måtte klare sig uden målvogteren Søs Søby, som pådrog sig en hjernerystelse i lørdagens sejr over Brasilien.

I stedet fik Sandra Toft chancen i det danske mål, og Larvik-keeperen tog særdeles godt fra - især i anden halvleg, da der var mest brug for det.

I anden halvleg scorede Norge fire gange i træk, mens Danmark holdt en næsten 10 minutter lang scoringspause, og så var danskerne pludselig bagud med 12-17.

Maibritt Kviesgaard og Marianne Bonde fik dog sat gang i de danske scoringer i anden halvleg med reduceringer til 13-17 og 14-17.

Og da Anne Cecilie Dornonville De La Cour lavede sit første mål på landsholdet og reducerede til 16-18, så kom troen lidt tilbage hos danskerne.

Anne Mette Hansen reducerede kort efter til 17-18, og Norge havde i den periode svært ved at passere det danske forsvar og især keeper Sandra Toft.

Playmaker Lotte Grigel afsluttede en flot danske periode med udligningen til 18-18 med et kvarter tilbage, og Sandra Toft blev ved med at redde de norske forsøg.

Det var anden gang i kampen, at Danmark hentede en norske føring på fem mål.

De to nordiske ærkefjender blev ved med at følges ad frem til stillingen 21-21 otte minutter før tid.

Ann Grete Nørgaard bragte Danmark foran for første gang i hele kampen med målet på straffekast til dansk 22-21-føring.

Louise Burgaard øgede føringen til 23-21 kort efter endnu en redning fra Sandra Toft, som reddede omkring halvdelen af de norske forsøg.

Danmark blev ved med at holde fokus i slutfasen, så det endte med en sikker dansk sejr på fire mål.