Danske håndboldmestre får store klø i Champions League

07/02/2016

FC Midtjyllands håndboldkvinder røg søndag ind i en stor øretæve i Champions League.

På hjemmebanen i Ikast blev det danske mesterhold banket med 18-28 af det montenegrinske storhold fra Buducnost.

Med tre kampe tilbage af gruppespillet i Champions League får Helle Thomsen mandskab svært ved at avancere til kvartfinalerne. Det er dog ikke helt umuligt.

Mod Buducnost var midtjyderne bagud 9-13 ved pausen, og det blev endnu værre straks fra anden halvlegs begyndelse, hvor gæsterne hurtigt bragte sig i front med 19-11.

Den store føring betød, at montenegrinerne begyndte at tage lidt lettere på forsvarsspillet, hvilket gav en række danske reduceringer.

Det lykkedes alligevel aldrig FCM at komme i nærheden af Buducnost, der til sidst havde flere reserver på banen.

FCM befinder sig i øjeblikket i en mindre krise, da holdet blot har fået et enkelt point i de seneste tre kampe i den hjemlige liga.

På fredag i næste uge skal Helle Thomsens spillere til Sverige for at møde Sävehof, og kravet er en sejr, hvis midtjyderne skal bevare en realistisk chance for at nå kvartfinalerne i Europas største klubturnering.