Danske håndboldtalenter i VM-finalen

Det danske mandlige U19-landshold spillede sig onsdag i VM-finalen med en sikker sejr over Spanien.

Selv om dansk herrehåndbold stadig har til gode at vinde et verdensmesterskab, er det endnu en gang bevist, at potentialet er tilstede. Eller sagt på en anden måde: Talentet flyder i stride strømme i dansk håndbold.

Det beviste det danske U19-landshold onsdag aften i Ungarn, da holdet i suveræn stil spillede sig i VM-finalen med en uhyre sikker sejr over Spanien på 32-23.

Var der nogen, der sagde tak for sidst efter Spaniens knusende klare finalesejr ved A-VM i januar over netop Danmark?

At talentet er enormt på U19-landsholdet, synes klart, hvis man kigger på måden, holdet nu er kommet i finalen på. Holdet har hidtil vundet samtlige kampe ved mesterskabet, og ikke én gang har modstanderen været i nærheden af at slå de danske talenter.

Efter fem solide sejre i indledende gruppespil over Japan, Serbien, Chile, Hviderusland og Egypten har de danske U19-herrer i 1/8-finalen banket Rumænien 35-14, mens Norge i kvartfinalen blev elimineret efter dansk 35-19 sejr.

I semifinalen mod spanierne var der heller ikke for alvor spænding om udfaldet på noget tidspunkt. Danmark førte ved pausen 17-13, og øgede gennem anden halvleg forspringet støt og roligt til de solide slutcifre.

I finalen på fredag møder de danske U19-herrer Kroatien i en kamp, hvor Danmark må være favorit til guldet, eftersom kroaterne på vej til finalekampen har tabt til netop Spanien, som danskerne onsdag satte så eftertrykkeligt til vægs.

Dagens Gossip

Dagens TV