Danske ishockeykvinder henter første sejr ved VM

13/04/2015

Danmarks ishockeykvinder var bagud med både 2-3 og 3-4, men endte alligevel med at vinde mandagens VM-kamp mod Letland med 5-4 i franske Rouen.

Det var noget af en oprejsning for Danmark, efter at det søndag blev til et ydmygende premierenederlag på hele 2-8 mod Østrig.

Der var tale om et opgør i VM's såkaldte 1. division i gruppe A, hvor nummer et i gruppen kan rykke op i den bedste ishockeyrække på kvindesiden.

Michele Brix Nielsen bragte Danmark foran 1-0 efter blot tre minutter i første periode. Fire minutter senere udlignede Letland dog den føring.

Josefine Persson sendte igen Danmark i front med målet til 2-1 efter 14 minutter, men letterne nåede at få scoret to gange mere i den målrige første periode.

Tre minutter inde anden periode scorede Danmark til 3-3 ved Josefine Jakobsen, inden Letland igen bragte sig foran i kampen.

I tredje periode vendte Danmark det truende nederlag til sejr med scoringer fra først Josefine Jakobsen og siden Josefine Persson. Dermed fik danskerne vendt 3-4-stillingen til en fornem 5-4-sejr.

Danmark har tre point efter de første to kampe i gruppe A, som føres af Østrig med seks point efter to kampe.

Den næste VM-kamp for Danmark bliver onsdagens gruppekamp mod Norge.