Danske ishockeyprofiler: Sverige går i OL-finalen

Det er både ædelt metal og stor prestige på spil, når semifinalerne i herrernes ishockeyturnering i Sotji skydes i gang. Turneringen anses af mange for kongedisciplinen ved vinter-OL.

Kampen om den første finaleplads begynder klokken 13.00 fredag dansk tid og står mellem de nordiske naboer Sverige og Finland. Spørger man to ishockeyspillere fra det danske landshold, bliver det en tæt kamp.

Morten Green, der til daglig spiller i tyske Schwenninger Wild Wings, peger dog på Sverige som den sandsynlige vinder.

- Finland imponerede i kvartfinalen mod Rusland, men Sverige har et bedre hold. Og selv om de har haft to afbud ved OL, må svenskerne siges at være favoritter, siger Morten Green.

Finland sendte overraskende Rusland ud af turneringen i kvartfinalen. I de indledende gruppekampe har finnerne vundet to og tabt en enkelt kamp i overtid og kom derfor til kvartfinalen med syv point.

Sverige kom mere overbevisende ud af gruppespillet med ni point for tre sejre og bankede Slovenien ud af turneringen i kvartfinalen med en sejr på 5-0.

Den danske Hamburg Freezers-spiller Julian Jakobsen har taget Sveriges parti siden turneringens start, men anerkender, at Finland har et godt og sammentømret hold.

- Det er marginaler, der kommer til at afgøre semifinalen. Finlands hold er en velsmurt maskine, og man kan se, at finnerne accepterer underdog-rollen. Men jeg tror langt mere på Sverige her, siger Julian Jakobsen.

I den anden semifinale tørner ærkerivalerne USA og Canada sammen klokken 18.00 dansk tid. Finalen spilles søndag klokken 13.00 dansk tid og sætter endeligt punktum for vinterlegene i Sotji.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip