Danske ishockeyprofiler: USA er stærkere end Canada

Med en sejr på 2-1 over FInalnd er Sverige klar til finalen i ishockeyturneringen i Sotji. Modstanderen skal findes mellem ærkerivalerne fra USA og Canada, der brager sammen klokken 18.00 dansk tid.

Canada er forsvarende mester fra vinter-OL i Vancouver i 2010. Guldet tog canadierne også i 2002, USA har vundet sølv ved de to samme vinterlege. To ishockeyspillere fra det danske landshold mener, at USA nu vil tage revanche.

Danmarks landsholdskaptajn Morten Green, der til daglig spiller i tyske Schwenninger Wild Wings, tror på en tæt kamp, men han har troet på USA hele vejen og tror sågar, at amerikanerne tager guldet, såfremt de vinder over Canada.

- Jeg synes, at USA er bedre spillemæssigt, men det kræver også noget mentalt af dem at stille op mod "storebror" fra Canada. Overordnet tror jeg på USA, siger han.

Julian Jakobsen fra Hamburg Freezers mener ikke, at man skal afskrive Canada fra en plads i finalen, men han tror også på USA.

- Canadierne er gode, når det virkelig gælder, men USA's spil har overrasket mig. Amerikanerne har kørt mange hold over i den her turnering, mens Canada har haft lidt større problemer, siger Julian Jakobsen.

Canada kommer fra gruppespillet med otte point efter to sejre, samt en snæver sejr i overtid mod Finland og kom ikke overbevisende ud af kvartfinalen mod Letland, hvor de først med en sen scoring vandt 2-1.

USA fik ligeledes, dog mere overbevisende, otte point med fra gruppespillet, hvor de henholdsvis tromlede Slovenien og Slovakiet over 5-1 og 7-1, mens en overtid mod Rusland gav dem en sejr på 3-2. I kvartfinalen blev Tjekkiet kørt over med en sejr på 5-2.

Finalen spilles søndag klokken 13.00 dansk tid og sætter endeligt punktum for vinterlegene i Sotji.

/ritzau/

Dagens Gossip