Danske ishockeytalenter tager vital premieresejr ved VM

27/12/2015

Det danske U20-landshold i ishockey er for andet år i træk på vej mod en plads i kvartfinalen ved VM.

Danmark vandt søndag aften med 2-1 over Schweiz i holdets første kamp ved VM i Helsinki - et opgør, som på forhånd lignede en direkte duel om at undgå sidstepladsen i den indledende gruppe.

Rögle-spilleren Mathias From blev matchvinder, da han scorede sejrsmålet seks minutter inde i tredje periode, og nu skal Schweiz levere en sensation, hvis holdet skal passere Danmark i tabellen.

Der er fem hold i gruppen, hvor de fire bedste går i kvartfinalen, mens nummer fem skal ud i en nedrykningsduel mod nummer sidst i den anden gruppe.

Schweizerne tabte lørdag med 3-8 til Sverige, hvor holdet havde spillet så hårdt, at tre spillere fik karantæne mod Danmark, og den fordel udnyttede de danske talenter til fulde.

Schweiz kom godt nok foran i første periode, men danskerne slog tilbage i de sidste 20 minutter.

Først udlignede Esbjergs Søren Nielsen efter et flot angreb med Kristian Jensen og 16-årige Jonas Røndbjerg som assister.

Og kort efter bragte Mathias From danskerne foran med 2-1, da han med besvær fik presset pucken i nettet.

Dermed gav From en prøve på, hvorfor han i efteråret har fået debut for Rögle i den svenske eliteserie.

Schweizerne tog målmanden ud i en sidste desperat satsning, og pucken dansede faretruende omkring skøjterne på den danske målmand Thomas Lillie, men det lykkedes danskerne at forsvare den spinkle føring.

Nu venter der Danmark tre "umulige" kampe mod Canada, Sverige og USA, men danskerne kan efter al sandsynlighed leve med tre nederlag og alligevel placere sig blandt verdens otte bedste talentlandshold.