Danske jægere kræver ulve-plan

Historier og billeder af ulve i Danmark får Danmarks Jægerforbund på banen.

Senest menes ulv at have taget otte får hos en landmand ved Harrild Hede.

Derfor kræver forbundet nu en plan for, hvordan vi skal forholde os til ulve i den danske natur.

Ifølge Danmarks Jægerforbund er ulven en art, som Danmark har en international forpligtelse til at beskytte. Ulven betragtes som en hjemmehørende art og kan ikke sammenlignes med eksempelvis mårhunden, der er en invasiv art.

- Jeg vil gerne slå fuldstændig fast, at Jægerforbundet tager kraftig afstand fra udtalelser og holdninger, der strider mod gældende lovgivning, siger Jægerforbundets formand, Claus Lind Christensen, og fortsætter:

- På den anden side må det være på sin plads med en forvaltningsplan for ulve i Danmark. Derfor har Jægerforbundet foreslået at sætte et punkt om forvaltningsplan for ulv på dagsordenen på det førstkommende Vildtforvaltningsrådsmøde den 22. marts.

En række organisationer og myndigheder har været ude at sætte tal på det ønskede antal individer i Danmark. Det, mener Jægerforbundet, er useriøst.

- Når vi fra Jægerforbundet side stiller krav om en forvaltningsplan, er det netop for, at man skal sikre sig, at fremtidige beslutninger om ulv i Danmark bygger på et solidt fagligt grundlag. Som det er nu, mangler vi viden om konsekvenserne ved en genindvandring af ulv til Danmark, siger Claus Lind.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip