Danske kajakroere har OL i hovedet under EM

René Holten Poulsen og resten af det danske kajaklandshold deltager fra på fredag ved EM i Moskva.

Selv om især Holten Poulsen har gode medaljechancer, så er hovedformålet med at drage til den russiske hovedstad at forberede roerne til sommerens OL i Rio, oplyser Dansk Kano og Kajak Forbund.

- EM bliver det sidste store internationale stævne, hvor vi i konkurrence kan afprøve de strategier og den proces, vi arbejder med frem mod OL i Rio, siger sportschef Bo Vestergaard i en pressemeddelelse.

- I den forbindelse er det vigtigste, at vi holder fokus på os selv, samtidig med at vi selvfølgelig får en god fornemmelse af, hvor vores europæiske OL-konkurrenter står lige nu, siger han.

René Holten Poulsen skal konkurrere i fire discipliner i Moskva. I 1000 meter enerkajak er han regerende verdensmester, mens han stiller op som forsvarende europamester på 500- og 5000-meteren.

Derudover deltager det olympiske medaljehåb i toerkajak over 1000 meter sammen med Nils Boe.

- 1000 og 500 meter enerkajak bliver de primære løb for René. Men der kan også være medalje i sigte i de to andre løb. Det bliver især spændende at følge toerkajakken, hvor de ved sidste års EM var centimeter fra bronzen, siger Bo Vestergaard.

Hos kvinderne er der håb om en medalje i 500 meter enerkajak til Emme Aastrand Jørgensen. Hun vandt for nylig bronze ved et World Cup-stævne i Racice.

Hun stiller også op i den OL-klare firerkajak sammen med Amalie Thomsen, Ida Villumsen og Henriette Engel Hansen.

OL begynder 5. august, men kajakkonkurrencerne indledes først ti dage senere.

/ritzau/

Dagens Gossip