Danske kampfly bomber for første gang i Syrien

Danmarks fire operative F-16-kampfly har for første gang kastet bomber i Syrien, hvor de danske piloter i den forgangne uge har ramt mål tilhørende Islamisk Stat i den nordlige provins Raqqa.

De danske kampfly, der siden 17. juni har været udstationeret på Incirlik-basen i det sydlige Tyrkiet, har tidligere fløjet overvågnings- og efterretningsmissioner over Syrien.

Men ifølge chefen for Forsvarets internationale luftmilitære operationer, Jan Dam, er det første gang, at Danmark har angrebet i Syrien.

- Vi kan bekræfte, at de danske kampfly for første gang har angrebet mål på syrisk territorium, siger Jan Dam i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Forsvaret vil ikke oplyse detaljer om bombardementerne i Syrien, men ifølge Jan Dam har de danske bomber gjort ondt på Islamisk Stat.

- Den forgangne uges nedkæmpelse af mål i Syrien har været en vigtig gevinst for den internationale koalitions kamp mod ISIL (Islamisk Stat red.), da man blandt andet har angrebet kommando- og kontrolfaciliteter, siger han.

Det danske angreb i Syrien er ifølge Forsvaret sket sammen med "andre koalitionslande".

Ud over angrebet i Syrien har de danske fly løbende kastet bomber over de irakiske provinser Al Anbar, Ninawa, Dahuk, Erbil og Salah Ad Din.

I alt har de danske fly siden 17. juni kastet 93 bomber på 67 missioner.

De danske kampfly skal efter planen være udsendt i samlet seks måneder som del af den amerikanskledede koalition, Inherent Resolve.

/ritzau/

Dagens Gossip