Danske kvinder vil ikke have sex med fremmede

Skrevet af Aller Media

10/02/2014

Dagens topnyheder

I sin seneste film, Nymphomaniac, lader Lars von Trier endnu engang en kvindelig hovedperson (Joe) udleve sin indre trang eller besættelse i så ekstrem grad, at hendes lidenskab bliver en last, til stor fare for hende selv. Men hvor typisk er Joe-figuren egentlig? Ikke særlig, tyder en nyere, nordisk undersøgelse blandt casual daters på.



Går ikke på date med helt fremmede


Svaret for danske kvinders vedkommende er klart nej! Under en international brugerrundspørge fra 2013 på casual dating sitet C-date.dk svarede også flere hundrede danske kvinder på, om de fandt sex med helt fremmede mere ophidsende. De danske kvinder overraskede her ved at ligge markant lavere end det internationale gennemsnit, inkl. deres skandinaviske medsøstre: således svarede blot ca. 10% af de danske kvinder, at de tændte på sex med helt fremmede. 



Tantrasex for begyndere – se hvordan du gør på Q.dk


Joe fra Nymphomaniac ville altså være en meget atypisk, dansk kvinde. I den helt anden skala befandt de brasilianske kvinder sig: her var hele 40 procent tiltrukket af sex med folk, de slet ikke kendte. Vores svenske og norske nabokvinder lå på linje med det internationale gennemsnit, som var ca. 20%. Hvor de fleste kvinder altså ikke finder det voldsomt ophidsende i sig selv at have sex med vildt fremmede partnere, har mænd ikke de samme forbehold: Ca. 50 procent af mændene i undersøgelsen i samtlige lande svarede, at sex med en fremmed var klart mere ophidsende. Eneste undtagelse var igen de brasilianske mænd, som var oppe på hele 80 procent. 



Gode til at passe på os selv


Pressechef på C-date.dk, Ingvild Burgkardt, var lidt overrasket over det lave danske tal, da vi jo herhjemme normalt går for at være meget frisindede og en slags Nordens latinoer. Men hun ser det som et sundt udtryk for, at danske kvinder netop er så selvbevidste, at de forstår at passe på sig selv. 



- Jeg tror, at der for danske kvinder er klart forskel på en helt ukendt person og et ’bekendtskab’ eller en date, du har kommunikeret med og ved lidt om. Faren ved det totalt ukendte overstiger åbenbart fristelsen og spændingen, og det er bestemt ikke en dårlig ting!, siger hun.



Derfor er kvinder, der faker orgasme mere utro. Få svaret på q.dk


Heinz Laumann, grundlægger af C-date.dk, er ikke overrasket over resultatet. Han påpeger, at casual dating sites som C-date er lavet for netop kvindernes skyld. Som vi måske anede, og som undersøgelsen også tydeligt bekræfter, har mænd generelt ikke noget problem med at dyrke sex med folk, de ikke kender. Kvinder ønsker derimod et trygt forum at tage kontakt på først, før de beslutter sig for at mødes.

af Redaktionen, q.dk/NewsDesk Aller Media