Danske Lauritz.com udskyder svensk børsnotering

Auktionshuset Lauritz.com planlagde at gå på børsen i Stockholm torsdag, men det kommer ikke til at ske alligevel.

Kort før handlen skulle gå i gang, meddeler Nasdaq, at Lauritz.com ønsker at udskyde børsnoteringen til den 17. juni, skriver Finans.dk.

I meddelelsen fremgår det, at børsnoteringen er betinget af, at auktionshuset kan leve op til likviditetskravene, og at det kan opnå myndighedernes godkendelse.

Den 27. maj offentliggjorde Lauritz.com et prospekt. Det viste, at selskabet samlet set venter at rejse 330 millioner svenske kroner via salget, der skulle være påbegyndt 9. juni på den svenske markedsplads First North.

Lauritz.com forventer snarest muligt at melde en ny dag for børsdebuten ud. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- Af tekniske årsager er første handelsdag blevet udskudt. Yderligere meddelelse følger så hurtigt som muligt, lyder det.

Lauritz.com startede med onlineauktioner i 1999, hvor omsætningen var på 20 millioner kroner for hele selskabet. I 2014 var omsætningen på godt en milliard kroner.

I 2014 købte auktionshuset markant op, da man købte den førende svenske konkurrent, Stockholms Auktionsverk.

Lauritz.com har i dag en stor onlineforretning og 26 auktionshuse - fordelt med 13 i Danmark, otte i Sverige, tre i Tyskland, et i Norge og et i Belgien.

/ritzau/

Dagens Gossip