To danske mænd og en dreng er fundet døde i svensk sø

Tre danskere - to voksne mænd og en seksårig dreng - er torsdag aften blevet fundet døde i den svenske del af den store sø Rogen, der ligger på grænsen mellem Norge og Sverige.

Det oplyser norske og svenske myndigheder til nyhedsbureauerne NTB og TT.

Danskerne var på kanoferie i området, hvor de lejede en kano 14. juli, som de efter planen skulle have returneret onsdag.

- Da de ikke gav lyd fra sig til deres pårørende i Danmark eller afleverede kanoen tilbage, blev der indledt en statslig redningsaktion torsdag, oplyser politiet i Jämtland til NTB.

Både norske og svenske myndigheder samt frivillige deltog i eftersøgningen med helikoptere og hunde, og ved 19.30-tiden torsdag aften blev en tom kano fundet kæntret i Rogen-søen på svensk side.

Kort tid derefter blev de tre personer fundet døde i vandet, oplyser politiet i Östersund til TT. Alle tre havde redningsvest på, beretter den norske avis rørosnytt.no, men vandet i søen er på trods af sommeren meget koldt.

- Det svenske politikorps gav os positionerne, og vores mandskab hentede dem op fra vandet. Vi har udstyr til det og professionelle folk, som er trænet i det. Det er bare tragisk, siger den norske indsatsleder Jan Lillebøe til rørosnytt.no.

Den seksårige dreng var søn til den ene af de to mænd, og der er ikke mistanke om, at der ligger en kriminel handling bag dødsfaldene, oplyser svensk politi.

Det har regnet i området, og aftentemperaturen er nede på fem grader. Søen Rogen ligger over 500 kilometer nord for Stockholm i Härjedalen, og området er populært at vandre og ro i kano i.

Hjemmesiden grenselandet.no betegner kanosejlads som en god måde at se naturen i området på om sommeren, men kommer også med en advarsel:

- Det lunefulde vejr kan hurtig forvandle den store sø Rogen til et livsfarligt sted, lyder det.

Det er uvist, hvad der ligger bag ulykken.

/ritzau

Dagens Gossip