Danske Oscar-bagmænd får statuette nummer fire

Tivi og Kim Magnusson kan kalde sig for Danmarks mest vindende i Oscar-sammenhænge. Natten til mandag dansk tid modtog de nemlig på grund af deres produktionsselskab, M&M Productions, deres fjerde Oscar.

M&M Productions står bag "Helium", der ved årets uddeling blev kåret som den bedste i kortfilms-kategorien. Filmen er instrueret af Anders Walter.

- Det er jo fuldstændigt fantastisk for os, at vi får en Oscar en fjerde gang, siger Tivi Magnusson, der sammen med sønnen Kim står bag selskabet.

Otte gange har M&M Productions været nomineret til den prestigefyldte pris, og fire gange er de altså gået hjem med en statuette.

- Vi må jo kunne et eller andet. Jeg tror, vi rammer den slags historier, som Oscar-akademiet også kan lide. Historier, der har noget godt i sig, siger Kim Magnusson til Ritzau.

- Der er ikke nogen opskrift andet end at prøve at lave gode film. Man ved, at børn, sygdom, ældre, komik og humor kan være gode at have med i bagagen, siger han og bliver bakket op af sin far:

- Vi laver gode kortfilm, vi ved hvordan, man skal styre det, og vi er gode til at caste. Vi er jo ikke begyndere længere, og vi har efterhånden en idé om, hvad amerikanerne godt kan lide.

"Helium" handler om den uhelbredeligt syge dreng Alfred, der ligger på hospitalet og sammen med rengøringsassistenten Enzo skaber en fantasiverden, som han drømmer sig ind i.

Men det er ikke kun ved klippebordet og i manuskriptfasen, at man vinder en Oscar, fortæller Kim Magnusson.

- Der ligger også et stort arbejde udenfor filmene for at vinde en Oscar, og det er vi blevet bedre til gennem årene, fortæller han.

M&M Productions har før vundet Oscar-statuetter for kortfilmene Valgaften (1998), Der er en yndig mand (2002) og "De nye lejere" (2009).

/ritzau/

Dagens Gossip