Danske pakkebude slæber sig til en ny rekord

Skrevet af admin

15/12/2015

Mest læste i dag

Danske forbrugere havde ekstraordinært travlt med at købe julegaver på nettet i weekenden, og det betyder, at tirsdag bliver den mest travle dag for pakkebudene i Post Danmark nogensinde.

I alt skal der deles omkring 600.000 forsendelser ud fra e-handel. Det overgår alt, hvad Post Danmark tidligere har set, siger kommunikationschef i Post Danmark, Morten O. Nielsen.

- I dag bliver den travleste på hele året, fordi vi har fået al den nethandel, der var hen over weekenden, hen i vores pakkecentre i nat, og de forsendelser skal vi have delt ud.

- Det er langt over det dobbelte af, hvad vi plejer, og det overgår alle tidligere rekorder med næste 20 procent, siger Morten O. Nielsen.

For at kunne håndtere de rekordmange pakker, som skal ud til danskerne i julen, harPost Danmark blandt andet lejet 450 ekstra biler ind.

Ifølge Post Danmark er op mod 5000 post- og pakkebude på arbejde tirsdag for at få fragtet pakkerne ud.

Sidste jul omdelte Post Danmark omkring en halv million forsendelser fra e-handlen på den travleste dag.

- Vi har forberedt os godt på julens pakkerekorder, så vi kan sikre, at danskernes julegaver lander godt og sikkert under træet juleaften, siger Morten O. Nielsen.

- Med så store pakkemængder kan der dog ikke undgås ekstra ventetid på posthusene, og det gode råd er at udnytte, at pakken kan hentes i butikkernes lange åbningstider, tilføjer han.

Post Danmark har sidste omdeling af breve og pakker inden jul den 23. december, men opfordrer danskerne til at bestille deres julegaver i god tid.

/ritzau/