Danske pensionskasser investerer selv i Goldman Sachs

De pensionskasser, der i ellevte time forsøger at få skubbet Goldman Sachs ud på et sidespor i kampen om at skyde milliarder i Dong Energy, investerer selv i den amerikanske investeringsbank.

Det viser en gennemgang af pensionsselskabernes seneste beholdningslister, som Ritzau har lavet.

- Klyngebomber, og hvad der ellers er blevet forbundet med Goldman Sachs, kan man være ret sikker på, ikke bliver forbundet med os, sagde bestyrelsesformand for Lærernes Pension, Anders Bondo Christensen, eksempelvis i weekenden.

Men nu oplyser den administrerende direktør i Lærernes Pension, Paul Brüniche-Olsen, til Ritzau, at lærerne har kastet 15 millioner kroner efter aktier i Goldman Sachs Group.

I weekenden sendte Pensam, Pensionskassen for Børne- og Ungepædagoger (PBU), PKA og Lærernes Pension ellers et brev til finansministeren Bjarne Corydon (S), hvor de indtrængende bad om at tage dem i betragtning i forbindelse med kapitaludvidelsen i Dong.

"Vi vil opfordre til, at Folketinget giver mulighed for at afsøge en dansk løsning", lød det blandt andet i brevet, der også blev lagt frem for offentligheden.

Det fremgår ikke af pensionskassernes beholdningslister, hvor mange penge der konkret er investeret i aktier i Goldman Sachs.

/ritzau/

Dagens Gossip